Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7 ΜΜ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Νέο ραντεβού στους δρόμους δίνουν οι εργαζόμενοι 


Της Μαριάννας Λάζου από τον Ανεξάρτητο

Νέο ραντεβού σήμερα στις 19:00 μπροστά από το Μέγαρο της Νομαρχίας Ιωαννίνων δίνουν τα μέλη του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων του νομού μέσα από το συλλαλητήριο που διοργανώνουν ενάντια στα οικονομικά μέτρα και στις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό.
Τα μέλη του Συντονιστικού Γιάννης Μακρίδης, Νίκος Ηλίας και Μπάμπης Τουφίδης κάλεσαν όλους του Γιαννιώτες εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, καθώς πλέον οι αγώνες είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης απέναντι στη «λαίλαπα» των νέων μέτρων.
Σύμφωνα με το μέλος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Γιάννη Μακρίδη, η πολιτική που «σφαγιάζει» τα δικαιώματά τους θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων, που θα πρέπει να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Μάλιστα ο κ. Μακρίδης κάλεσε τους εργαζόμενους να αναλογιστούν τις επιπτώσεις και άλλων ρυθμίσεων, όπως το πρόγραμμα «Καλλικράτης» που θα φέρει ιδιωτικοποίηση στην υγεία και την παιδεία, αλλά και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τον κώδωνα του κινδύνου για απολύσεις και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και σε τοπικό επίπεδο με αφορμή την στάση επιχειρήσεων του νομού Ιωαννίνων έκρουσε το μέλος του Σωματείου Μετάλλου Νίκος Ηλίας. Πρόταση του Συντονιστικού είναι να στηριχθούν οι άνεργοι με την μη καταβολή των δημοτικών τελών και την μη πληρωμή των λογαριασμών των ΔΕΚΟ,  ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους την δύσκολη αυτή συγκυρία.
Κάλεσμα προς όλους τους Γιαννιώτες, κυρίως όμως τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν στην πολιτική αλλά και τη στάση της κυβέρνησης, κατακρίνοντας την στάση του υπουργού Εργασίας Α. Λοβέρδου, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Μπάμπης Τουφίδης. «Η επόμενη γενιά καλείται να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες δυσκολίες. Ας το σκεφτεί αυτό ο κάθε εργαζόμενος και ας έρθει στα συλλαλητήρια. Ας βγουν όλοι επιτέλους στους δρόμους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι απολύσεις που καταγράφονται και σε τοπικό επίπεδο κινητοποίησαν το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων που καλεί σε άμεση γενική συνέλευση το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ώστε να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες αντίδρασης.

ΑΠΟ ΤΟ 
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=340%3A2010-06-02-18-10-10&catid=35%3Anews

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες