Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΑΖΙΚΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

Η χθεσινή πορεία (Πέμπτη 22/10/09) ενάντια στην κρατική καταστολή, που φτάνει στην κατοχή ολόκληρων περιοχών όπως συμβαίνει καθημερινά στα Εξάρχεια, την έξαρση του αυταρχισμού που καταλύει κάθε δικαίωμα, προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπεια και καταλήγει στη δολοφονία από αστυνομικά όργανα μεταναστών μέσα στα αστυνομικά τμήματα από βάρβαρα βασανιστήρια, ήταν η σημαντικότερη συλλογική απάντηση στην νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που απολαμβάνει την άπλετη υποστήριξη της ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ.

Η κρατική τρομοκρατία δεν περνά,

η καθυπόταξη της αμφισβήτησης είναι κενό γράμμα…

Το μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στο κλίμα συναίνεσης απέναντι «στην κυβέρνηση της ελπίδας» που ανακοινώνει φόρους, λιτότητα, περικοπές, που παρατείνει τα όρια εργασίας των γυναικών, διατηρεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων και ετοιμάζει αναβάθμιση της συμμετοχής του ελληνικού στρατού στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα ήταν μαζικό, μαχητικό και για αυτό επικίνδυνο.

Χωρίς κανείς να πιστεύει ότι ήταν αντίστοιχο των απαιτήσεων, ήταν όμως η ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, παρακαταθήκη των νέων αναμετρήσεων του εργατικού, νεολαιίστικου και αντιπολεμικού κινήματος. Αποτελεί συνέχεια των μαχητικών κινητοποιήσεων στη Νίκαια, της απεργίας στο Λιμάνι Πειραιά, των συγκρούσεων εργαζομένων-ανέργων έξω από το υπουργείο Εργασίας, του πρώτου εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της παιδείας και στην νεκρανάσταση του κατεστημένου φοιτητικού συνδικαλισμού της ΕΦΕΕ.

Υπουργικά χείλη, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια αιφνιδιασμένα από το μέγεθος της αντίδρασης του κινήματος επιχειρούν να μικρύνουν τα μεγέθη, να βάλουν την ταμπέλα του περιθωρίου.

Και όμως, περισσότεροι από 2000 αγωνιστές συμμετείχαν στη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έγινε μετά τη ΔΕΘ, σε μια πορεία που οργανώθηκε σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς την συμμετοχή της καθεστωτικής αριστεράς, μακριά και κόντρα με τον κρατικό-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Εμείς, ως Κοινή Δράση Αλληλεγγύης καλούμε σε νέα κινητοποίηση την επόμενη Πέμπτη 29/10/2009, στηρίζοντας την κινητοποίηση που καλεί η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ.

Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στην πάλη μας ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-κεφαλαίου, που έχει συστατικό τμήμα της τον κρατικό αυταρχισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ-ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ


Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οργανώνοντας τους Αγώνες μας με άμεση δημοκρατία σε ανοικτές συνελεύσεις και με αγωνία να βγει στο προσκήνιο η οργή και η αγανάκτηση του κάθε εργαζόμενου, νέου και μετανάστη.

Με πίστη ότι οι νέοι Δεκέμβρηδες είναι προ των πυλών…


ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες