Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η Διοίκηση της Τράπεζας έβαλε σε εφαρμογή σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων, υποχρεώνοντας τους να μπουν στην διαδικασία των πλάνων στις πωλήσεις και άλλους στόχους, για να ανεβαίνει η κερδοφορία της. Με τον τρόπο αυτό πάει να συνδέσει τον μισθό με την «παραγωγικότητα», καταργώντας παράλληλα τις συλλογικές συμβάσεις, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση.
Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν και ο Οργανισμός Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας ζήτησε το σύστημα αξιολόγησης να βγει σε συνεργασία Τράπεζας και εργαζομένων. Αυτήν την απόφαση δεν την δέχτηκε η τράπεζα και το Σωματείο κάλεσε τους εργαζόμενους να μην την εφαρμόσουν. Η Διοίκηση της τράπεζας προχώρησε σε πειθαρχική δίωξη 2 εργαζομένων στη Καβάλα.
Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας καταγγέλλει την δίωξη αυτή που στοχεύει όλους τους εργαζόμενους της Τράπεζας αλλά και γενικότερα.
Θα σταθεί αλληλέγγυο στο πλευρό των συναδέλφων και θα στηρίξει οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασίσουν πανελλαδικά και στην Λευκάδα



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
www.seenerga.wordpress.com e-mail seenerga@otenet.gr

Κοζάνη 6/7/2009 .

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Καταγγέλλουμε την αντεργατική στάση της Διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας που καλεί στο πειθαρχικό 2 εργαζόμενους από το κατάστημα της Ελευθερούπολης. Οι συνάδελφοι καλούνται σε απολογία επειδή τόλμησαν μαζί με εκατοντάδες άλλους συναδέλφους τους να μην συναινέσουν στην εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης που προσπαθεί η Διοίκηση να εφαρμόσει παράνομα. Μετά από απόφαση του σωματείου για «ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΟΧΗ από την συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδικασία για την αξιολόγηση», «επιλέχθηκαν» δύο συνάδελφοι (χωρίς κανένα λόγο και κριτήριο) προκειμένου μέσω αυτών να τρομοκρατηθεί το σύνολο των εργαζόμενων της Αγροτικής.

Η παραπάνω απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης αποτελεί συνέχεια του γενικότερου αντεργατικού κατήφορου της κυβέρνησης, του μπαράζ δικαστικών αγωγών εναντίων των απεργιακών κινητοποιήσεων του σωματείου της Αγροτικής όλο το τελευταίο διάστημα, της προσπάθειας κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων από Τραπεζίτες και ΣΕΒ και του στόχου τους να τσακίσουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στους δύο συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας και καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα εργατικά κέντρα, την ΟΤΟΕ και τη ΓΣΕΕ να σταθούν στο πλευρό τους εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Η εργοδοτική τρομοκρατία που επιχειρεί στοχοποιώντας συγκεκριμένους εργαζόμενους να καταπνίξει τον δίκαιο αγώνα τους δεν θα περάσει!

Το γραφείο τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες