Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Γερμανοί, πλέον, οι «κοριοί» μας!

Επιτέλους, γίναμε Ευρώπη! Χάρη στην κυβέρνηση Καραμανλή, ακόμη και οι χαφιέδες που θα μας παρακολουθούν και θα υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες μας θα είναι πλέον Γερμανοί! Γραφικές φυσιογνωμίες τύπου Μαυρίκη, Τόμπρα και λοιπών ομοίων τους εντάσσονται πλέον ανεπιστρεπτί στον κόσμο των θρύλων που σχετίζονται με την Ελλάδα ως «Ψωροκώσταινα» του μακρινού παρελθόντος.

Ολόκληρη Ντόιτσε Τέλεκομ θα μας παρακολουθεί από εδώ και πέρα. Φίρμα παγκοσμίως γνωστή, όχι άγνωστοι και σχεδόν ανώνυμοι «κοριοί» εγχώριας προέλευσης. Με το που κάποιος από εμάς θα έχει την τύχη να τον παρακολουθήσει η Ντόιτσε Τέλεκομ, θα γίνεται αμέσως γνωστός σε όλο τον κόσμο. Μέχρι που θα αρχίσουν να λαδώνουν οι πολιτικοί μας για να τους παρακολουθεί η νέα εθνική μας εταιρεία τηλεπικοινωνιών! Πρώτο θέμα προχθές η εταιρεία μας στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου: «Επιδρομή στην Ντόιτσε Τέλεκομ για τους ισχυρισμούς κατασκοπείας» ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας. Πρώτο θέμα και στη «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε», τη «Βίβλο» του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου. Εκατομμύρια ευρώ θα πλήρωνε ο κάθε πολιτικός για να αναφέρεται το όνομά του στο ρεπορτάζ παρόμοιων εφημερίδων.

Εγγυημένο χαφιέ μας έφερε η ΝΔ - και μάλιστα με εγγύηση γερμανική, όχι ό,τι κι ό,τι: «Χαφιέδες στην Τέλεκομ» ήταν π.χ. την Τρίτη ο τίτλος του κεντρικού οικονομικού σχολίου της «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε». Μιλάμε για εταιρεία με γερμανική ευσυνειδησία που παρακολουθούσε μέχρι και μέλη της ίδιας της διοίκησης και του εποπτικού συμβουλίου της, όχι για βαλκανικό μπάχαλο. Ευλογημένη ας είναι η ΝΔ και ο Καραμανλής που της έδωσαν τον ΟΤΕ για ένα κομμάτι... μπομπότα! Ο εκσυγχρονισμός θέλει θυσίες και ανιδιοτέλεια.

Πικρό χιούμορ αντί για πικρά δάκρυα. Δάκρυα για μια χαμένη εθνική αξιοπρέπεια. Για την Ελλάδα του 21ου αιώνα που παραδίνει όλες της τις επικοινωνίες, από τις κρίσιμες για την άμυνα της χώρας ως τις συζητήσεις του πρωθυπουργού, στους Γερμανούς. Για τη χαμένη ελευθερία του απορρήτου στις επικοινωνίες του καθημερινού ανθρώπου, που θα μοιράζεται με τον «κοριό» των Γερμανών τα πάντα. Μα ήταν καλύτερα μέχρι τώρα που ο υποκλοπέας ήταν Ελληνας; Φυσικά όχι, δεν έχει ποιοτική διαφορά.

Μόνο που ο... «παγκοσμιοποιημένος χαφιές» κάνει την ντροπή και την ταπείνωση μεγαλύτερες. Δεν αφήνει καν περιθώριο ψευδαίσθησης ότι μπορεί να διορθώσει κανείς κάτι διαμαρτυρόμενος στην κυβέρνηση ή και αλλάζοντάς την. Τώρα η «κομαντατούρα» των παρακολουθήσεων θα βρίσκεται στο Βερολίνο...

Του Γιώργου Δελαστίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες