Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΕ ΔΕΗ, ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-5/3/2008

ΜΕΡΑ Θεσσαλονίκης

ΟΧΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μια τελική επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, σε εξέλιξη βρίσκονται αγώνες ενάντια στις πολιτικές ΝΔ-ΣΕΒ-ΕΕ. Tο ΜΕΡΑ βρίσκεται δίπλα στους απεργούς της ΔΕΗ που μάχονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το σάρωμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ, όπως στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα λιμάνια και την Τραπέζα της Ελλάδος. Το ΜΕΡΑ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την αντιδραστική πρόταση του νομάρχη Ψωμιάδη για μαγαζιά ανοιχτά τις Κυριακές και είναι αλληλέγγυο στους εμποροϋπάλληλους.

Αυτοί οι αγώνες για να νικήσουν απαιτούν συντονισμό, καθώς το ασφαλιστικό και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι δυο επιλογές της ΝΔ που μόνο ο ενιαίος και συντονισμένος αγώνας μπορεί να σταματήσουν.
Αυτοί αγώνες προϋποθέτουν και το άνοιγμα, τόσο στο επίπεδο των αιτημάτων, όσο και στο επίπεδο συμμετοχής στα σωματεία, στη νέα γενιά των εργαζόμενων που σήμερα είναι συμβασιούχοι, επινοικιαζόμενοι, «μαύροι» κ.ο.κ.
Εργατικοί αγώνες που προσανατολίζονται μόνο στα δικαιώματα ενός κλάδου, που αγνοούν τους εργαζόμενους με τις νέες αντιδραστικές εργασιακές σχέσεις, είναι καταδικασμένοι να χάσουν.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, οι μεγάλες ομοσπονδίες, αλλά και το ΕΚΘ κινούνται σε αυτή τη λογική ήττας, την οποία διασφαλίζει η αγωνιστική αφλογιστία ανάμεσα στις πανελλαδικές απεργίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα από θέσεις ευθύνης στα προεδρεία αυτών των συνδικαλιστικών φορέων. Το ΚΚΕ προτείνει ως απάντηση απλά την υπερψήφισή του και τη διαμαρτυρία, δίχως να έχει εμπιστοσύνη στις αγωνιστικές δυνατότητες ανατροπής.
Το ΜΕΡΑ θα στηρίξει την προσπάθεια για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο αιτημάτων κοντά στις εργατικές ανάγκες. Για συνδικάτα ανοιχτά και δημοκρατικά με δράση που θα ξεπερνά τη συναίνεση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και την αδράνεια που συνεπάγεται. Για το συντονισμό κάθε αγωνιστικής πρωτοβουλίας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής ΝΔ-ΣΕΒ-ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες