Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Αμπχαζία και Ν.Οσετία έχουν σειρά...

Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε ή ξανα-άνοιξε? Πολλοί είναι αυτοί που παρομοιάζουν τον σημερινό κόσμο και τις ενδο-ιμπεριαλιστικές του αντιθέσεις με εκείνο των αρχών του 20ου αιώνα, λίγο πριν την εκδήλωση αυτών των αντιθέσεων στο πολιτικο-στρατιωτικό πεδίο (βλέπε Α ΠΠ)

Με αφορμή το Κόσοβο
Ζήτημα ανεξαρτησίας θέτουν η Αμπχαζία και η Νότια Οσετία
Αντάρτες στην Αμπχαζία
Μόσχα



Λίγες ώρες μετά από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, η Αμπχαζία και η Νότια Οσετία εγείρουν θέμα και δικής τους ανεξαρτησίας.

Οι δύο αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας, ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν από τη Ρωσία και τον ΟΗΕ να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία τους.

«Η κατάσταση στο Κόσοβο συνιστά ένα προηγούμενο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια μοναδική περίπτωση. Η Αμπχαζία θα απευθυνθεί προσεχώς στο κοινοβούλιο της Ρωσίας και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να τους ζητήσει να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της», δήλωσε ο αποκαλούμενος ως πρόεδρος της Αμπχαζίας, Σεργκέι Μπαγκάπς.

Από την πλευρά του ο αποκαλούμενος ως πρόεδρος της Νότιας Οσετίας, Έντουαρντ Κοκόιτι, δήλωσε ότι «αυτό που έκανε σήμερα το Κόσοβο έγινε στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία πριν από 17 χρόνια». Ταυτόχρονα τόνισε ότι θα κάνει την ίδια κίνηση με την Αμπχαζία.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=874001&lngDtrID=245

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες