Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Η Αντιεθνικιστική για τα γεγονότα της 2-2-2008.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
από ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ τελευταία τροποποίηση 12/2/2008 22:41

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 2-2-2008

Η τρομοκρατική επιχείρηση των ναζιστών υπερπατριωτών της Χρυσής Αυγής και της Ελληνικής Αστυνομίας στις 2 του Φλεβάρη ενάντια στους αντιφασίστες και αντιεθνικιστές της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού-αναρχικού χώρου, με αφορμή την απόπειρα των τελευταίων να εμποδίσουν μια ακόμη γιορτή μίσους και προτροπής για πόλεμο με την γειτονική Τουρκία, αν μη τι άλλο, αποτέλεσε ένα κορυφαίο μάθημα για την απειλή που αντιπροσωπεύει για την ελληνική κοινωνία ο εθνικισμός. Ένας εθνικισμός, όπως ο ελληνικός, που έχει στο ενεργητικό του τόσα ειδεχθή εγκλήματα, όχι μόνο στο παρελθόν όπως η κατακτητική μικρασιατική εκστρατεία, η φασιστική δικτατορία του Μεταξά, η συνεργασία με τον γερμανικό στρατό κατοχής (1941-1944), η επταετής στρατιωτική δικτατορία 1967-1974 και ο πόλεμος στην Κύπρο, αλλά και πρόσφατα, όπως η συμμετοχή των πιο αφοσιωμένων Ελλήνων εθνικιστών στην γενοκτονία της βοσνιακής πόλης Σρεμπρένιτσα.

Η πρόθεση των αντιφασιστών-αντιεθνικιστών της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού-αναρχικού χώρου να εμποδίσουν την πολεμική γιορτή μίσους των υπερπατριωτών της Χρυσής Αυγής υπήρξε απόλυτα δικιολογήμενη, λαμβανόμενης υπ’ όψη της πρόσφατης τρομοκρατικής δράσης των υπερπατριωτών ενάντια σε μετανάστες και σε πολλά νεολαιίστικα στέκια και χώρους αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών συλλογικοτήτων.

Στην διάρκεια της παραπάνω τρομοκρατικής επιχείρησης η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή κατάφερε να αποδώσει στην ελληνική σημαία το πραγματικό της νόημα: Ένα σύμβολο που η δύναμή του και η χρησιμότητα του έγκειται στην βία που αυτό μπορεί να εμπνεύσει και να ασκήσει. Το σε τι χρησιμεύει σήμερα η σημαία, το νοιώσανε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο όσοι, κατά την συνδυασμένη επίθεση της αστυνομίας και των ναζιστών, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τα παλούκια των ναζιστών που ήτανε τυλιγμένα με ελληνικές σημαίες.

Η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή κατάφερε επίσης να αποκαλύψει με τον πιο επεισοδιακό τρόπο το τι εννοούν όσοι κόπτονται για την πατρίδα και πλειοδοτούν υπέρ του πατριωτισμού: Την βίαιη επιβολή της τρομοκρατίας του κράτους απέναντι στους υπηκόους του. Γιατί το πόσο υποκριτική είναι η αγάπη των ακραιφνών πατριωτών της Χρυσής Αυγής προς την πατρίδα τους, φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι αυτοί οι πατριώτες υπερασπίζονται με πάθος τον ναζισμό, του οποίου θύμα υπήρξε η Ελλάδα από το 1941 ως το 1944. Ο πατριωτισμός τους είναι ο πατριωτισμός των δωσίλογων και των τσολιάδων(ταγμάτων ασφαλείας, γνωστών και σαν γερμανοτσολιάδων) της γερμανικής κατοχής.

Το πόσο οι ακραιφνείς εθνικιστές της Χρυσής Αυγής υπερασπίζονται την Ελλάδα και τους συμπατριώτες τους φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι ο πατριωτισμός τους συμπυκνώνεται στην προσπάθειά τους να οδηγήσουν τους Έλληνες σε κατακτητικό πόλεμο προς την γειτονική μας Τουρκία για την ανάκτηση των ψευδεπίγραφων «χαμένων πατρίδων», έναν πόλεμο που θα έχει ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες σε νεκρούς, τραυματίες και υλικές καταστροφές, για τους Έλληνες, λόγω της τεράστιας εξέλιξης των οπλικών συστημάτων και της πολεμικής τεχνολογίας γενικότερα. Συνέπειες ασύλληπτα πιο καταστροφικές από αυτές της αποτυχημένης κατακτητικής μικρασιατικής εκστρατείας του 1919-1922.

Η ταύτιση του φασισμού με τον πατριωτισμό-εθνικισμό, την οποία επέδειξε με τόσο επεισοδιακό τρόπο, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή, όπως και η ναζιστική τρομοκρατία που απαραίτητα προκύπτει από αυτήν την ταύτιση, αναδεικνύουν την ζωτική, για την ειρήνη και τα ηθικά και υλικά συμφέροντα της κοινωνίας, αναγκαιότητα και επικαιρότητα του αντιεθνικισμού.

Η Αντιεθνικιστική Κίνηση θεωρεί την σύζευξη του αντιφασισμού-αντιρατσισμού με τον αντιεθνικισμό, όπως αυτή εκφράστηκε από την άρνηση των αντιφασιστών-αντιρατσιστών-αντιεθνικιστών να επιτρέψουν μια ακόμη προκλητική, τρομοκρατική, εθνικιστική γιορτή μίσους στις 2 Φλεβάρη, σαν κορυφαία στιγμή του αντιφασιστικού-αντιεθνικιστικού κινήματος.

Στο πρόσωπο εκείνων των αντιφασιστών-αντιεθνικιστών που αντιτάχτηκαν στους
τρομοκράτες-πογκρομιστές της Χρυσής Αυγής και την αστυνομία που τους κάλυπτε και συμμετείχε στην επίθεση κατά των αντιφασιστών, τα θύματα του ελληνικού φασισμού είδαν επιτέλους να αναπτύσσεται μία πολιτική δύναμη αποφασισμένη να αγωνιστεί σοβαρά ενάντια στην φασιστική τρομοκρατία που έχει σαν σημαία τον εθνικισμό και σαν κοινωνική πρακτική τον ρατσισμό.

Η καθαρά απρόκλητη και τρομοκρατική επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές που επιχείρησαν να κάνουν ειρηνική πορεία από τα Προπύλαια ως τα Εξάρχεια, μετά την αποχώρησή τους από τα κεντρικά γραφεία του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, όπου είχαν καταφύγει μερικές ώρες νωρίτερα για να γλυτώσουν από τα χημικά της αστυνομίας, καθώς και το όργιο βίας σε βάρος των άοπλων διαδηλωτών που ακολούθησε, αποκαλύπτουν το πόσο κόστισε στους φασίστες υπερπατριώτες, μέσα και έξω από την αστυνομία, η καταρράκωση της εικόνας της παντοδυναμίας τους εξαιτίας της αποτυχίας τους να πραγματοποιήσουν την εθνικιστική γιορτή μίσους τους.

Το μήνυμα που χωρίς να το καταλάβουν περάσανε σ’ όλη την Ελλάδα τα Μ.Μ.Ε., ότι οι κορυφαίοι εθνικιστές, όπως οι Χρυσαυγίτες είναι αδίστακτοι μαχαιροβγάλτες τραμπούκοι που στηρίζονται στην συνεργασία τους με το πιο κατασταλτικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελεί επιβεβαίωση της κεντρικής σημασίας που έχει για το ευρύτερο κοινωνικό-ανταγωνιστικό προς την εξουσία κίνημα ο αντιεθνικισμός.

Η Αντιεθνικιστική Κίνηση προσυπογράφει και επαυξάνει υπέρ του συνθήματος που κυριάρχησε στην πρόσφατη κορύφωση του αντιφασιστικού αντιεθνικιστικού αγώνα στις 2-2-2008: «Στον δρόμο, στον δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο». Όσον αφορά δε την κάλυψη των τρομοκρατών φασιστών-εθνικιστών και αστυνομικών από τα κρατικά και όποια ιδιωτικά Μ.Μ.Ε., τα οποία σιγοντάρουν τον ναζισμό και στοχοποιούν τους αγωνιστές που παλεύουν με αυτοθυσία ενάντιά του, η Αντιεθνικιστική Κίνηση αποδέχεται και αναγνωρίζει την ευστοχία του συνθήματος που κραυγάζανε τα θύματα της απρόκλητης επίθεσης της αστυνομίας, το βράδυ του Σαββάτου: «Μπάτσοι-ΤV-Νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!».

www.sitemaker.gr/antiethnikistik

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες