Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Μετά από την έκδοση αφίσας για τα επεισόδια στον απόηχο του «Ξενία»

Άλλο ένα περιστατικό προστέθηκε στη μακριά λίστα έντασης που επικρατεί στην πόλη το τελευταίο διάστημα. Την Πέμπτη το απόγευμα κολλήθηκε αφίσα με υπογραφές οργανώσεων και κομμάτων από την Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, το περιεχόμενο της οποίας προκάλεσε έκπληξη στην κοινή γνώμη αλλά και έντονες αντιδράσεις, με την έντονη παρουσία αστυνομικών, ένστολων και μη στο κέντρο της πόλης.

Τα πρόσωπα της αφίσας που καταγγέλλονται ως υπεύθυνοι για τις επιθέσεις εναντίον πολιτών που συμμετείχαν στις αντιδράσεις για το «Ξενία», είτε ως αυτουργοί είτε ως συμπαραστάτες τους, είναι ο μηνυθείς ως αυτουργός της επίθεσης εις βάρος νεαρού πριν δέκα μέρες, που κατέληξε σε ακρωτηριασμό του αυτιού του, αλλά και ο δήμαρχος Ιωαννίνων και ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται το «Ξενία».

Αμέσως σχεδόν μετά την αφισοκόλληση, εργαζόμενοι του Δήμου (της ΑΔΕΙ συγκεκριμένα) ξεκολλούσαν τις αφίσες στην οδό Αβέρωφ, κατ’ εντολή δημοτικού συμβούλου όπως ανέφεραν. Αργότερα, εμφανίστηκε μάλιστα και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ανυφαντής που επιμελήθηκε και ο ίδιος του «ξεκολλήματος».

Στην οδό Δωδώνης, αστυνομικοί με πολιτικά που συνόδευαν τους εργαζόμενους του Δήμου, προχώρησαν ακόμη και σε εξακρίβωση στοιχείων πολιτών, οι οποίοι κάθονταν σε καταστήματα της οδού Δωδώνης και βγήκαν για να δουν τι συμβαίνει, χωρίς να έχουν καν σχέση με τα γεγονότα.

Στο μεταξύ όμως, είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος και μέλη των φορέων που υπογράφουν την αφίσα που «έβαλε τη φωτιά» οπότε σημειώθηκαν και μερικές αντεγκλήσεις με τον αντιδήμαρχο.

Τα περιστατικά όμως δεν τελείωσαν εκεί. Αργά, γύρω στις 3 το βράδυ, ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι επιτέθηκε στο νεαρό το βράδυ της προπερασμένης Κυριακής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του που επίσης φέρεται εμπλεκόμενος στον ξυλοδαρμό του νεαρού, ξεκολλούσε αφίσες όταν έγινε αντιληπτός από μερικούς φοιτητές που βρίσκονταν σε κοντινό τσιπουράδικο.

Σε χρόνο μηδέν, έφτασαν στη γωνία Μιχαήλ Αγγέλου και Χαριλάου Τρικούπη ένα περιπολικό, ένα ανακριτικό όχημα και άνδρες της ΟΠΚΕ, χωρίς πάντως να δικαιολογείται η «στιβαρή» παρουσία όλων των δυνάμεων από την εξέλιξη των γεγονότων. Ακολούθησαν αντεγκλήσεις και όταν οι φοιτητές κυρίως, που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα θέλησαν να φύγουν, οι άνδρες της ΟΠΚΕ παρατάχθηκαν μπροστά τους και δεν τους το επέτρεψαν. Τελικά, το επεισόδιο έληξε λίγο αργότερα χωρίς άλλα παρατράγουδα. Αρθρογράφοι :

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ (gtsantikos@agon.gr)

Copyright "Ηπειρωτικός Αγώνας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες