Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ- ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Οι εργαζόμενοι με την μεγαλειώδη απεργία της 12ης Δεκεμβρίου έδωσαν την απάντηση που έπρεπε στην αντεργατική–αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης- κεφαλαίου-ΕΕ με αποτέλεσμα το πολιτικό σκηνικό να εχει μπει σε βαθιά πολιτική κρίση. Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανατροπής της πολιτικής της ακρίβειας, της λιτότητας , της ανεργίας , των ιδιωτικοποιήσεων.

Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά πως δεν μπορεί να κάνει πίσω και θα επιμείνει με όλα τα μέσα στην αντεργατική πολιτική της:Στην μάχη της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών φάνηκε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Ενώ με την συναίνεση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ από τις αρχές του 2008 μπήκε σε εφαρμογή ο νόμος Ρέππα.

Κατά συνέπεια οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι , νεολαία και άνεργοι δεν πρέπει και δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία που με την πολιτική της απαγορεύει την πρόσβαση της στα σωματεία και στα συνδικάτα- όπως συμβαίνει με τις νέες εργασιακές σχέσεις και την νεα εργατική βάρδια που δεν τους γράφουν στα συνδικάτα.

Ενώ για να νικήσουμε είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός ενωτικού ταξικού εργατικού κινήματος, ενός εργατικού κινήματος στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων. Ενός εργατικού κινήματος που θα ενοποιεί σε αγωνιστική ταξική κατεύθυνση το σύνολο των εργαζόμενων.

Μπροστά στην καθοριστική μάχη της απεργίας της 13 Φλεβάρη οι αγωνιζόμενοι εργάτες, εργαζόμενοι και άνεργοι πρέπει να σηκώσουν στις πλάτες τους την σύγκρουση με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο δημιουργώντας ένα κέντρο αγώνα προωθώντας τον ταξικό και αγωνιστικό συντονισμό εργατικών κέντρων- σωματείων – συσπειρώσεων.



Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/1/08 ΣΤΙΣ 8 ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΑΝΕΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες