Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ... ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Γράφει ο/η Άγγελος Αλεξίου
17.01.08
dimotiko_1
Πριν από αρκετούς μήνες, η εταιρία «Ακτή- Αριάδνη» ζητούσε ή μάλλον απαιτούσε από την Πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών να κάνει έλεγχο σε ορισμένα οικοδομικά τετράγωνα της πόλης. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Έτσι τον έλεγχο της Πολεοδομίας του Δήμου δέχθηκαν ορισμένοι από κείνους που είχαν πρωτοστατήσει στον αγώνα να μην γίνει το GRANT SERAI και είχαν εναντιωθεί στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην εκμίσθωση του χώρου, που την βάφτισε αξιοποίηση του «Ξενία».

Τις ημέρες αυτές, η ίδια εταιρία, η «Ακτή- Αριάδνη» του Κώστα Μήτση, έκανε ένα ακόμη βήμα. Με έγγραφό της προς την Πολεοδομία του Δήμου, ζητά να γίνουν νέοι πολεοδομικοί έλεγχοι!

Πού αυτή την φορά;

Μα σε οικοδομές όπου ανήκουν σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ή στεγάζουν εκεί τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Ναι είναι αλήθεια!

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του νέου ξενοδοχείου, το οποίο βρίθει παρανομιών, ζητά τον έλεγχο οικοδομών που έχουν ανεγερθεί πριν από χρόνια, ορισμένες και δεκαετίες!

Για λόγους ευνόητους δεν δημοσιεύουμε σήμερα τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων, που θα δεχθούν τα κλιμάκια της Πολεοδομίας, αλλά αναφέρουμε ότι όλοι ανήκουν στην αντιπολίτευση. Και στις δύο παρατάξεις!

Ξέχασε η εταιρία, ή όποιοι άλλοι είχαν την φαεινή ιδέα, να συμπεριλάβουν στην λίστα και έναν τουλάχιστον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας που είχε ελεγχθεί από την Πολεοδομία και του είχε επιβληθεί και πρόστιμο.

Έγκυρες πηγές, αναφέρουν ότι ο κ. Μήτσης ούτε αποφάσισε, ούτε κινήθηκε μόνος του.

Διαβουλεύτηκε επί μέρες και η κατεύθυνση που έλαβε ήταν να περάσει στην αντεπίθεση.

Γιατί;

Επειδή ο ίδιος αλλά και η Δημοτική Αρχή βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση λόγω των παρανομιών που έχουν εντοπιστεί στο «Σεράι» και λόγω των νέων ελέγχων που θα ακολουθήσουν.

Ορισμένοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης που έχουν πληροφορηθεί την είδηση για τον έλεγχο που θα τους γίνει, γελάνε και κάποιοι άλλοι απλά κουνάνε το κεφάλι σημειώνοντας ότι ορισμένες φορές ο κατήφορος δεν έχει τέλος....

«Η Ακτή- Αριάδνη ζητά ελέγχους, όμως ο μίτος της Αριάδνης έχει αρχίσει να ξετυλίγεται» λένε με νόημα. Και κάτι θα ξέρουν!

http://www.epirusgate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες