Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Α

Σε ένα πολιτικό σκηνικό που σκιαγραφείται από την επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, σε ένα φόντο πολιτικών και παρά-πολιτικών «σκανδάλων», η προώθηση των αντί - εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται.

Παρά την καθολική αντίθεση φοιτητικών συλλόγων, δασκάλων, καθηγητών, αλλά και της κοινωνίας συνολικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχώρησε με τη βία στη ψήφιση του νέου Νόμου-Πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα στο Παν/μίο Ιωαννίνων παρατηρούμε την εφαρμογή πτυχών του νέου νόμου, καθώς και της αντί – εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης συνολικά, μέσω:

· Της παραπομπής σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση μελών ΔΕΠ, τα οποία εξέφρασαν δημόσια αντιθετικές απόψεις σε σχέση με τις Πρυτανικές Αρχές, εντείνοντας το κλίμα πειθάρχησης και τρομοκράτησης κάθε φωνής αντίστασης.

· Του Τεχνολογικού «Πάρκου», το οποίο αποτελεί «Ανώνυμη Εταιρία», χρηματοδοτείται όμως από το Πανεπιστήμιο, τη στιγμή που δεν καλύπτονται ούτε στο ελάχιστο βασικές ανάγκες των σχολών και των φοιτητών.

· Του διορισμού εταιρίας security στο Νιάρχειο, το οποίο καταστρατηγεί το Παν/κό Άσυλο και ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις επιλογές και τις κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο «κομιστής» της κυβερνητικής πολιτικής και υπουργός παιδείας Στυλιανίδης έρχεται στα Γιάννενα, όχι για να συναντηθεί με τον πρύτανη Γεροθανάση στα πλαίσια μιας εθιμοτυπικής επίσκεψης. Αντίθετα θα είναι στην πόλη και θα συναντηθεί με τις Πρυτανικές Αρχές για να τις συγχαρεί και να τις επιβραβεύσει για την πρόοδο που έχουν επιτελέσει στην εφαρμογή των αντί – εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων. Στη συνέχεια σκοπός της συνάντησης είναι ο από κοινού σχεδιασμός και η περαιτέρω προώθηση και άλλων πτυχών της αναδιάρθρωσης (managers, συγγράμματα, Αξιολόγηση, μεταπτυχιακά κτλ..)

Το φοιτητικό κίνημα που από καιρό έχει διατυπώσει τις ξεκάθαρες αντιθέσεις του στις επιχειρούμενες αλλαγές, καλείται να ματαιώσει την «συνάντηση κορυφής» με δυναμικό και μαζικό τρόπο, στην κατεύθυνση του μπλοκαρίσματος των νέων μέτρων, των αντί-εκπαιδευτικών νόμων, της επιχειρούμενης πειθάρχησης.

Παλεύουμε για:

§ Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς, οικονομικούς, ρατσιστικούς και εξεταστικούς φραγμούς – Δωρεάν σίτιση – στέγαση – συγγράμματα - συγκοινωνίες για όλους - Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές και κοινωνικές ανάγκες. Όχι στην υποταγή της εκπαίδευσης στους νόμους της αγοράς και στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, συγκοινωνίες κλπ.

§ Όχι στην επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

§ Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Όχι στον περιορισμό των διαδηλώσεων – Κάτω η κρατική καταστολή.

Καλούμε σε:


Πορεία την Πέμπτη 24/1, ώρα 16:00 στην Νομαρχία με προορισμό το ξενοδοχείο Du Lac.



ΑΡιστερή ΕΝότητα (Συμμετέχουν Δ.Α.Ρ.Α.Σ. ,Αριστερά Σχήματα) σχήματα της Ε.Α.Α.Κ. - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ Ενωτικές Πρωτοβουλίες Ε.Α.Α.Κ.- Πρ. ΓΕΝΟΒΑ,

Αυτόνομοι φοιτητές/τριες


Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες