Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Διεκδικούν τα δικαιώματά τους τα ΑμεΑ


Το δικό τους φορέα για την διεκδίκηση βασικών δικαιωμάτων σε θέματα εργασίας, μετακινήσεων, αλλά και απλής καθημερινότητας έχουν τα Άτομα με Αναπηρίες του νομού μετά την επαναδραστηριοποίηση του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ νομού Ιωαννίνων.

Μετά από πέντε χρόνια αδράνειας, το Σωματείο τίθεται και πάλι στην υπηρεσία των Ατόμων με Αναπηρίες με γνώμονα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα τα μέλη του Σωματείου θέτουν ως στόχο το άνοιγμά τους στην κοινωνία, κυρίως όμως το άνοιγμα των ίδιων των ατόμων με αναπηρίες προς την κοινωνία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοφώντα Αποστολόπουλο, ακόμη και σήμερα υπάρχουν άτομα με αναπηρίες που κρύβουν το πρόβλημά τους γιατί φοβούνται την αντίδραση της κοινωνίας. «Η αναπηρία είναι μία και πρέπει να την αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί. Ξεκινάμε για να κερδίσουμε κάτι περισσότερο για τα άτομα με αναπηρίες, να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να αποδεχθούμε πρώτοι εμείς την αναπηρία που αντιμετωπίζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής το Σωματείο αριθμεί 100 μέλη, αριθμός μικρός σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, καθώς τα άτομα με αναπηρίες είναι κατά πολύ περισσότερα στο νομό. Και αυτό είναι ένα στοίχημα που θα επιδιώξουν να πετύχουν τα μέλη του Σωματείου, συμπλήρωσε.

Παρά την μόλις δίμηνη επαναδραστηριοποίησή του το Σωματείο έχει ξεκινήσει δυναμικά την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς ήδη απευθύνθηκαν σε αυτόν άτομα που αντιμετώπιζαν προβλήματα στον εργασιακό τους χώρο. Σε αυτό αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά και το γεγονός πως το Σωματείο μπορεί να παρέμβει σε ένα μεγάλο αριθμό αναπηριών που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος κάποια στιγμή στη ζωή του.

Ο κ. Αποστολόπουλος καλεί τους ενδιαφερόμενους να απευθυνθούν στα γραφεία του Νομαρχιακού Σωματείου στην 3η ΔΕΚΕ στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κονίτσης, και στο τηλέφωνο 26510-62283 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 13:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες