Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Πρόταση για εκπαιδευτικό φεστιβάλ


Πρόταση για διοργάνωση ενός ανοιχτού εκπαιδευτικού φεστιβάλ καταθέτει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων σε συλλόγους και σωματεία. Καλεί δε προς συζήτηση της πρότασης, σύσκεψη την προσεχή Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, 20.00 στα Λιθαρίτσια.

Η πρόταση της ένωσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολιτικές συζητήσεις, παιδαγωγικές δράσεις και δραστηριότητες, έκθεση βιβλίου, προβολές, περίπτερα ενημέρωσης κ.α. Το φεστιβάλ θα είναι διήμερο, με ημερομηνία και χώρο που θα προσδιοριστεί όταν καταληχθεί η δυνατότητα υλοποίησής του, το πρόγραμμα, κ.λπ. 
Επίσης, η ΕΛΜΕ προτείνει η είσοδος να είναι δωρεάν ή με συμβολικό αντίτιμο. Για τον τομέα των συζητήσεων, προτείνονται ζητήματα εκπαίδευσης και οικονομικής κρίσης, αλλά και δραστηριότητες-παρεμβάσεις για την ξενοφοβία και το φασισμό, ενόψει και του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Κεντρικό σύνθημα προτείνεται να είναι το «Αντιστεκόμαστε-Αγωνιζόμαστε-Οραματιζόμαστε, Για μια εκπαίδευση των Όλων, των Ίσων και των Διαφορετικών». Για να γίνει τελικά το φεστιβάλ, η ΕΛΜΕ προϋποθέτει την έγκαιρη απόφαση από επαρκή αριθμό συλλόγων και σωματείων, την οργάνωση από ομάδες και επιτροπές, με συλλογικές αποφάσεις από όσους συμμετέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες