Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

επικήδειος ΝΕ ΚΚΕ για το Γιάννη Καράμανη....


Ευχαριστούμε τους συντρόφους, συναγωνιστές, φίλους και οπαδούς του Κόμματος, ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης, απλούς πολίτες, όλους όσους  ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα και έσπευσαν να δώσουν αίμα για την εργάτρια  Γεωργία Γεωργιάδου μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, πρόεδρο του κλαδικού σωματείου Γάλα- Ποτά- Τρόφιμα που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα το περασμένο Σάββατο το πρωί λίγο έξω από το Μενίδι της Άρτας.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών που παραβρέθηκαν στην πολιτική κηδεία την Κυριακή το απόγευμα στο Σταυράκι του συντρόφου Γιάννη Καραμάνη μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του ΔΣ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων που  έχασε την ζωή του στο τροχαίο ατύχημα  άδικα και πρόωρα σε ηλικία μόλις 38 ετών.  Τους  εργάτες και εργάτριες  που σε δύσκολες συνθήκες, πρόσφεραν από το υστέρημα τους στην μνήμη του οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν  τον σύντροφο Γιάννη με τον οποίο βρέθηκαν  στα μετερίζια του αγώνα, τον γνώρισαν στις καθημερινές μάχες  για τα δίκια της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, για τις κομμουνιστικές αξίες  και τα μεγάλα ιδανικά του ΚΚΕ, του σοσιαλισμού     
Ο σύντροφος Γιάννης ήταν στέλεχος του ΚΚΕ. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ . Υπηρέτησε το ΚΚΕ από όπου το ζητήθηκε, με ανιδιοτέλεια, πίστη και αφοσίωση στις αρχές και τις θέσεις του Κόμματος.. Η ζωή του Γιάννη ήταν μια διαρκής πάλη, ένας διαρκής ταξικός αγώνας, πάντα στο πλευρό της εργατικής τάξης, των λαικών στρωμάτων. Σε δύσκολους καιρούς για το Κόμμα μας και την Οργάνωση, ο σύντροφος Γιάννης ποτέ δεν υποχώρησε, ποτέ δεν ταλαντεύτηκε. Μπροστάρης σε όλες τις μάχες μικρές και μεγάλες έδινε πάντα το “παρών” Δεν έχασε ποτέ την πίστη του στην αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού, δεν τον κατέβαλαν οι αντεπαναστατικές ανατροπές, δεν τα δίπλωσε, είχε σταθερό και αταλάντευτο μέτωπο ενάντια στον οπορτουνισμό, σε όσους δηλητηριάζουν την εργατική τάξη με αστικά ιδεολογήματα, μιλούν για ανθρώπινο καπιταλισμό. Ο σύντροφος Γιάννης έφυγε, μα τα έργα του έμειναν και αποτελούν παρακαταθήκη, οδηγό για τους νεότερους, για το Κόμμα.   
                                                                                              Γραφείο Τύπου ΝΕ Ιωαννίνων ΚΚΕ
                                                                                                            17/7/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες