Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ «ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΤΗΣ

Τη Δευτέρα 15/12/08 τα γραφεία της τοπικής ακροδεξιάς εφημερίδας «Πρωινά Νέα» δέχτηκαν επίθεση . Ακολούθησαν τα εξής:

Μετά την επίθεση δημοσιεύτηκε προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από την ομάδα «ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ».Ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση με την ίδια υπογραφή με την οποία θεωρούμε ότι στοχοποιούμαστε έμμεσα και άμεσα,τόσο από το ίδιο το περιεχόμενο της όσο και από τον τρόπο με τον οποίο δημοσιοποιήθηκε. Συγκεκριμένα υποκλέπτοντας τη λίστα επαφών του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία των παραληπτών ( δημοσιογράφοι , τοπικά ΜΜΕ) .Χαρακτηριστικά δύο από τις επαφές είχαν καταχωρηθεί λάθος και μεταφέρθηκαν έτσι στις λίστες αποστολής της ανακοίνωσης. Παράλληλα χρησιμοποιήθηκε το ηλεκτρονικό μας ονοματεπώνυμο («aman aman») με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σαν να εστάλει από το δικό μας mail. Ακόμα ενισχυτικό στην εκτίμηση μας περί στοχοποίησης είναι το γεγονός της χρήσης στην εν λόγω ανακοίνωση φρασεολογίας που παραπέμπει σε πρόσφατο δημόσιο κείμενο μας...

Στοχοποιούμαστε δηλαδή για μια ενέργεια με την οποία δεν θα μπορούσαμε να έχουμε σχέση και την οποία θεωρούμε αντικοινωνική και πολιτικά επικίνδυνη για το κίνημα. Δεν αποκλείουμε το γεγονός να είναι και προβοκατόρικη, όπως διαφαίνεται από τη δεύτερη ανακοίνωση των «παιδιών του Δεκέμβρη». Οι δράσεις της Χειρονομίας γίνονται πάντοτε ανοιχτά δημόσια και κοινωνικά, όπως ανοιχτές είναι και οι διαδικασίες της. Επιδιώκουμε να δημιουργηθεί μέσα από την ίδια την κοινωνία ένας δημόσιος χώρος διαλόγου και απόφασης, σπάζοντας το ασφυκτικό δίπολο κρατικού – ιδιωτικού. Χώρους όπου θα μπορέσουν να αναδειχθούν πραγματικοί θεσμοί ελευθερίας, οι οποίοι θα ανταγωνίζονται και θα ακυρώνουν στην πράξη τους υπάρχοντες θεσμούς αποκλεισμού και εκμετάλλευσης.

Τέλος, δηλώνουμε πως η παρούσα ανακοίνωση εκφράζει τη μοναδική θέση της συνέλευσης της Χειρονομίας Α.Κ για το συγκεκριμένο θέμα και αυτή που δημοσιεύτηκε στις 23/12/08 σε τοπικές εφημερίδες αποτελεί κατάχρηση της υπογραφής της συλλογικότητας.

Χειρονομία- Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες