Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Η ΟΑΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

αλλιώς: καμία ιδιωτικοποίηση της Όασης, να αποδοθεί εξ ολοκλήρου στους πολίτες
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν από το δήμο Ιωαννιτών οι όροι του διαγωνισμού για τη νέα ενοικίαση της «Όασης», την «ανοιχτή πληγή» στο κέντρο της πόλης.
Ξεχνώντας (;) που οδήγησε η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της δημοτικής περιουσίας (κακές υπηρεσίες, κέρδη στον ιδιώτη, αρχιτεκτονικός βιασμός των κτιρίων, αποκλεισμός των πολιτών από τα δημόσια αγαθά, κ.ά.) η δημοτική αρχή ετοιμάζεται δηλαδή, ακόμη μία φορά, να ξεπουλήσει σε ιδιώτες τη διαχείριση ενός ιστορικού χώρου αυτής της πόλης, όπως έχει συμβεί με μία σειρά άλλων κτιρίων και δημοτικών επιχειρήσεων. Μία «ήπια» μορφή ιδιωτικοποίησης προτείνει από την πλευρά της μερίδα της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείνοντας η εκποίηση να καθοριστεί όχι από το μίσθωμα αλλά από τις «πραγματικές ανάγκες των πολιτών».
Οι μόνοι αρμόδιοι, όμως, να αποφασίσουμε για την τύχη της Όασης όπως και για κάθε άλλο ζήτημα είμαστε εμείς οι πολίτες, (ψηφίζουμε, δεν ψηφίζουμε σε αυτή την πόλη!).
Με αυτό το δεδομένο και με βάση το ότι το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο,

σας καλούμε να συμμετάσχετε
σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση
για το θέμα της Όασης
την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου
στις 19:00
στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

για να αποφασίσουμε όλοι μαζί
για το πώς το κτήριο θα μας αποδοθεί πραγματικά στους πολίτες, πώς θα αποκατασταθεί η αρχιτεκτονική του φυσιογνωμία, τις χρήσεις μπορεί να έχει,
για να είναι των πολιτών και όχι των ιδιωτών
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΟΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
(….Θα κάναμε τη συνέλευση στην Όαση αλλά η πολιτική των δημοτικών αρχών και η επιχειρηματική κερδοσκοπία την κατάντησαν χειρότερα από γιαπί…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες