Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Στο δρόμο


Ακροδεξιοί τέως γραφικοί, κουνάνε το χεράκι τους από το βήμα της Βουλής και ζητούν περισσότερη καταστολή. Τα κανάλια θάβουν τις ειδήσεις για το γεγονός ότι η αστυνομία, όχι μόνο δεν «ηρέμησε» μετά το θάνατο του 15χρονου, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλοι 15χρονοι που σύρονται στα δικαστήρια με τρομονόμο για απλή συμμετοχή σε πορείες, ενώ ένας φαντάρος εντελώς άδικα κατηγορείται για 4 κακουργήματα, από ψευδείς καταθέσεις των πιο αναξιόπιστων ανθρώπων στην ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή, των ΜΑΤ.

Η υποκρισία περισσεύει, αφού όλοι χύνουν δάκρυα για τον «χαμένο τζίρο» από τα μαγαζιά που καταστράφηκαν (αλήθεια, γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί εδώ ένα αγαπημένο της επιχείρημα, ότι είναι «μειοψηφία» οι πληγέντες έμποροι), ενώ την άλλη στιγμή, όταν ο κόσμος ζητάει το δικαίωμα να ζει αξιοπρεπώς του λένε «υπάρχει κρίση». Και τώρα, αυτές τις μέρες που δεν υπάρχουν «κουκουλοφόροι» στο κέντρο της Αθήνας και ο κόσμος πηγαίνει στα μαγαζιά, δεν αγοράζει γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει φράγκο περισσευούμενο. Ας μειώσουν τις τιμές οι «κακόμοιροι» καταστηματάρχες της Ερμού και ας πάει μια φορά η επιθεώρηση εργασίας να δει εάν πληρώνουν και ασφαλίζουν κανονικά τους εργαζόμενούς τους.

Υποκρισία και εκβιασμός: Μη βγαίνεις από το σπίτι γιατί θα ρθουν οι κουκουλοφόροι λέει η κυβέρνηση, αλλά και η ΚΚΕδάρα, το πιο συντηρητικό και δεξιό ΚΚ στον κόσμο μετά από αυτά της Βόρειας Κορέας και της Κίνας. Μη διαμαρτύρεσαι γιατί θα χάσεις την ανασφάλιστη δουλειά σου, λένε οι «νοικοκυραίοι» της Βουκουρεστίου και της Ερμού. Μη διαμαρτύρεσαι, μόνο ψήφιζε λέει το ΠΑΣΟΚ που σε αντίστοιχες περιπτώσεις, έχει αιματοκυλήσει την Αθήνα με την ίδια χάρη (ποιος ξεχνάει τον Μήτσο Κουσουρή και την άρνηση Ρωμαίου να παραιτηθεί, τον τραυματισμό του Γκαγκόμοιρου, τον Καλτεζά και τόσα άλλα πασοκικά κατορθώματα καταστολής;).

Η λύση είναι μια: Στο δρόμο, όλοι, τώρα, γιορτινές διαδηλώσεις για να αποδείξουμε ότι το να περνάς καλά δεν έχει την ανάγκη της κατανάλωσης (μονο) και σίγουρα, δεν χρειάζεται την TV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες