Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Δημόσια συζήτηση στην Άρτα


Συνεχίζονται οι δράσεις για την προστασία της πλατείας Σκουφά στην Άρτα.

Παρά τα εξώδικα, τις εκφοβιστικές απειλές από έναν ελεεινό δήμαρχο(Πάνο Οικονομιδη) διοργανώνεται το Σάββατο δημόσια συζήτηση με κεντρικό θέμα την προστασία της Δημόσιας Γης από τα αρπακτικά του κεφαλαίου. Ζήτημα της συζήτησης θα είναι και οι ελευθερίες όλων που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιδιωτών/επενδυτών και των ανθρώπων που τους στηρίζουν όπως του δημάρχου αρταίων Πάνου Οικονομίδη. Είναι αυτός που έστειλε εξώδικα σε Ραδιοσταθμό της πόλης ενώ έχει δώσει και εντολή στους υπαλλήλους του δήμου να κατεβάζουν κάθε πανο διαμαρτυρίας για την καταστροφή της πλατείας. Τελευταίο μεγάλο βήμα φασιστικής συμπεριφοράς ήταν να κατεβάσει πανό αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αγωνιστές, μια ενέργεια που έχει ήδη σχολιαστή αρνητικά μίας και ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας βλέπει θετικά τον αγώνα των φυλακισμένων.

Η συζήτηση που θα διεξαχθεί στο εργατικό κέντρο της πόλης συμπληρώνει τις επαναλαμβανόμενες δράσεις που έχουν ξεκινήσει από τις 12 Οκτωβρίου οπότε και άρχισαν να εκδηλώνονται οι αντιδράσεις για την κατασκευή της πλατείας Σκουφά.

Η ανοιχτή συνέλευση είναι ένας ανοιχτός αντί-ιεραρχικός πολιτικός χώρος που θέτει ζητήματα σε σχέση με την εργασία(απεργίες κλπ) με τους δημόσιους χώρους και γενικά με τους αγώνες εναντία στην εκμετάλλευση από κάθε εξουσία και μηχανισμό του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες