Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

Επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Ένταση επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά έξω από το κτίριο του ΟΛΠ, όπου το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη Διοικητικό Συμβούλιο για το θέμα της επικείμενης παραχώρησης σε ιδιώτες δραστηριοτήτων του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΛΠ και επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, ωστόσο οι άνδρες της αστυνομίας, που βρίσκονται παραταγμένοι έξω από αυτό, τους απώθησαν με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και οι απεργοί άναψαν φωτιές, προκειμένου να διαλυθεί το σύννεφο των χημικών.

Νωρίτερα, σωματεία και φορείς του Πειραιά, είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνεχεία έκαναν πορεία προς το κτίριο του ΟΛΠ.

Οι λιμενεργάτες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο θα απέχουν από την εργασία τους.

Newsroom ΔΟΛ


Επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους έξω από τον ΟΛΠ

Εκτεταμένη χρήση χημικών τραυματίες.

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους έξω από τον ΟΛΠ . Εκτεταμένη χρήση χημικών τραυματίες.


Από το μεσημέρι εργαζόμενοι ειχαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραια οι οποίοι κατευθύνθηκαν στον ΟΛΠ. Τουλάχιστον 1.500 εργαζόμενοι μεχρι πριν από 20 λεπτά βρισκόντουσαν έξω από το κτίριο.

Διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σαρωτικά από τρία σημεία. Χτύπησαν ανηλεώς τους εργαζόμενους έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών (υπάρχει τραυματίας από δακρυγόνο που του εκτόξευσαν κατευθείαν πανω στο μάτι, πολλοι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι έχουν σοβαρότατα αναπνευστικά προβλήματα, πολλοί χτυπημένοι/ες.

Αυτή τη στιγμή γίνονται οδομάχιες έχουν στηθεί οδοφράγματα με αναμένους κάδους…


((i)) Indymedia :: Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες