Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΤ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Γράφει ο/η Άγγελος Αλεξίου
11.01.08

oikonomidis_panosΗ χειρότερη μορφή ρατσισμού είναι η μαύρη εργασία δήλωσε ο Δήμαρχος Άρτας κ. Πάνος Οικονομίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει τώρα» σχετικά με το πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών.

Ο κ. Οικονομίδης υπήρξε ιδιαίτερα περιγραφικός στο πρόβλημα το οποίο απασχολεί και την τοπική κοινωνία καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρξει και κεντρική πολιτική η οποία, συνεπικουρούμενη και από τους τοπικούς φορείς και τους Δήμους, θα ελέγχει αυτές τις καταστάσεις.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και αν δεν υπάρξει κρατικός έλεγχος, κρατική μέριμνα, με τη βοήθεια της Αυτοδιοίκησης δεν θα λυθεί είπε ο κ. Οικονομίδης δηλώνοντας μεταξύ των άλλων στην εκπομπή: «Η Αυτοδιοίκηση το μόνο που μπορεί να κάνει δυο, τρεις, τέσσερις μέρες, αυτό που κάναμε, να δώσουμε κάποια ανάσα σ' αυτούς τους ανθρώπους, αλλά με τακτικές φιλόπτωχου ταμείου της Ενορίας τάδε δεν γίνεται. Χρειάζονται πολιτικές. Προσπαθεί ο Ερυθρός Σταυρός να δώσει κάποια τρόφιμα. Προσπαθούνε ο Δήμος ή οι κάθε Δήμοι να δώσουμε μια μικρή βοήθεια. Αλλά με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διατίθενται δεν μπορεί ν' αναλάβουν πολιτικές. Οι πολιτικές πρέπει να΄ χουν κεντρική κατεύθυνση κι εμείς να΄ μαστε το εργαλείο της πολιτικής να ελέγχουμε τους ανθρώπους αυτούς. Και μην θεωρηθεί κανένας ότι μιλάμε ρατσιστικά. Η χειρότερη μορφή ρατσισμού είναι η μαύρη εργασία. Κι αυτή τη στιγμή έχουμε αποδημητικούς εργάτες οι οποίοι κουβαλιούνται απ' όλα τα μέρη της Ευρώπης. Από συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουνε συμβόλαια μαζί τους. Ανακάλυψα τον δουλέμπορο, τον πήγα στον Εισαγγελέα και ο Εισαγγελέας σε δέκα λεπτά τον άφησε γιατί δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Και μετά από λίγο τους απείλησε ότι θα χάσουν τη δουλειά τους κι άρχισαν από τα κτήρια του ΚΕΓΕ να φεύγουν σιγά - σιγά για να μη χάσουν τα 10 ευρώ μεροκάματο. Αυτά δεν μπορούν να ελεγχθούν; Ελέγξαμε υγειονομικά μερικούς και υπάρχει η πιθανότητα μολυσματικών νόσων, τα οποία θα μεταδοθούν στους ίδιους πρώτα και καλύτερα. Τα μωρά παιδιά, μωρά παιδιά τριών μηνών και πέντε. Εξέταζα εγώ ασθενείς, παιδάκια των 5 και του ενός έτους να δω μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας στα μωρά τουλάχιστον παιδιά! Μιλάμε δηλαδή για μια κατάσταση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί».

www.epirusgate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες