Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Τροποποίηση σε εγκύκλιο αναπληρωτών - ωρομισθίων



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
panenadekp@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας: 6978286051


Αθήνα, 17/7/12


Προς τη
Γενική Διεύθυνση Διοίκησης
Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης
Διευθύνσεις Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας
Εκπαίδευσης
Τμήματα Α΄
Υπόψη:  κ. Χανιαλίδη Σπ. (Α/θμια), κ. Ευσταθίου Ιουλίας (Β/θμια)

Στη φετινή εγκύκλιο (1) για την υποβολή αίτησης - δήλωσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων, στη σελ.28, αναγράφεται ότι
«β. Σε περίπτωση κατά την οποία ο εκπ/κός προσληφθεί ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου (από 5 έως 15 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως): … (ίί) παραμένει διαθέσιμος για πρόσληψη από την Κεντρική Υπηρεσία αποκλειστικά και μόνο ως αναπληρωτής πλήρους ωραρίου στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης, εφόσον το έχει δηλώσει στην αίτησή του και κατά τη διαδικασία της ροής προγράμματος προσλήψεων προηγείται στη σειρά κατάταξης των υπολοίπων υποψηφίων εκπ/κών.». Με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται η σειρά κατάταξης στους πίνακες, αφού δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να προσληφθούν ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου σε μια περιοχή και στη συνέχεια, σε επόμενη φάση προσλήψεων, να προσληφθούν κατά προτεραιότητα έναντι άλλων συναδέλφων με περισσότερα μόρια ως πλήρους ωραρίου στην ίδια περιοχή αφού προηγούνται στη σειρά κατάταξης των υπολοίπων υποψηφίων εκπ/κών!
Στην αντίστοιχη περσινή εγκύκλιο αναφερόταν ότι δύνανται να προσληφθούν ως πλήρους ωραρίου, αλλά στην περίπτωση που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλον υποψήφιο που προηγείται στην σειρά κατάταξης.
Ζητούμε, λοιπόν, να τροποποιηθεί άμεσα η συγκεκριμένη παράγραφος της εγκυκλίου και καμία παραβίαση της σειράς κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών να μην πραγματοποιηθεί κατά τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Υποβολή αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών - ωρομισθίων 2012-2013

H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης των ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και των πινάκων διορισμών (ενιαίος πίνακας αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία, πίνακας 24/μηνου και πίνακας 30/μηνου) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολ. έτους 2012-2013 καλεί τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι α) έχουν προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30.06.2010, β) έχουν μόρια πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο ή/και τον προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκάστου κλάδου, γ) επιθυμούν να εγγραφούν στο συμπληρωματικό πίνακα με μηδενικά μόρια βάσει της ημεροχρονολογίας κτήσης και του βαθμού του πτυχίου τους, να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 16-07-2012 έως 27-07-2012 και από ώρας 08.30 έως 14.30 στα Γραφεία της Διεύθυνσης (Περιφερειακή οδός & Καραολή 1 – 47100 Άρτα – 3ος όροφος).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι υποψήφιοι για μόνιμο διορισμό από τους πίνακες με προϋπηρεσία (πίνακες διορισμών 40%: ήτοι πίνακες αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία έως 30-06-2010, πίνακες 24/μηνου: ήτοι πίνακες με προϋπηρεσία 24 μηνών αποκτηθείσα έως την 30-06-2010 και επιτυχία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και πίνακες 30/μηνου: ήτοι πίνακες με προϋπηρεσία 30 μηνών αποκτηθείσα έως την 30-06-2008) υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση με την παρούσα εγκύκλιο συμπληρώνοντας το σχετικό πεδίο 14α «Με την παρούσα αίτηση δηλώνω ότι επιθυμώ να ενταχθώ στους πίνακες μόνιμων διορισμών σχολικού έτους 2012-2013. Θα υποβάλω, δε, σχετική αίτηση περιοχών διορισμού κατά την προθεσμία που θα οριστεί με σχετική εγκύκλιο-πρόσκληση και εφόσον πληρώ τις οριζόμενες σε αυτή προϋποθέσεις».Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα Γραφεία της Διεύθυνσης στο τηλέφωνο 2681028566 ή να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Δ/νσης (http://dide.art.sch.gr) όπου έχει αναρτηθεί η εγκύκλιος, για την πληρέστερη ενημέρωσή τους και την ορθή υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Αναγνώστες